mléčný oolong - milk oolong

  • mléčný oolong - milk oolong
  • mléčný oolong z Taiwanu

Milk Oolong

Availability: Na sklade

7,56 €
Len o jedinom čaji na svete sa dá povedať, že jeho chuť i vôňa pripomína sladené mlieko. Keď navyše ide o vysokohorský polozelený oolong je jasné, že máme čo do činenia s ozajstnou lahôdkou pre čajových gurmánov.

* Povinne vyplnené polia

7,56 €

Milk Ooolong, alebo Jin Xuan Nai Xiang, je čaj opradený mnohými tajomstvami. Čo presne ovplyvňuje sladkú chuť a karamelovo mliečnu vôňu „mliečneho oolongu” nie je úplne známe a výrobný proces je veľmi prísne strážený.


Môžeme sa dočítať, že pri procese spracovávania a následného zavädnutia čajových lístkov je používaná mliečna para alebo napr. že čajové lístky sú po zvädnutí namáčané v mliečnej esencii. O výrobe mliečneho oolongu sa traduje aj mnoho legiend a povestí, z ktorých jedna hovorí, že mliečny oolong sa vyrába zo špeciálnych čajovníkov rastúcich v hmlou obklopených taiwanských horách a že práve táto hustá hmla čajovým lístkom požičiava ich jedinečnú chuť. V neposlednom rade by sme tiež mohli veriť legende, ktorá hovorí, že čajovníky sú v záhradách polievané mliekom a posypávané cukrom. Pekná predstava, čo poviete? Teraz už ostáva iba pripraviť si Milk Oolong a nechať svoje myšlienky túlať sa po pláňach plných zelených čajových lístkov vlniacich sa v letnom vánku a premýšľať o tom, ako je to asi naozaj.

 
Výborný Milk Oolong môžete piť celý deň. Je to viac nálevový čaj a z jednej dávky čajových lístkov si môžete pripraviť až päť nálevov bez toho, aby čaj stratil svoju jemnú chuť a sladkú arómu.
 

Oolongy všetkých typov sú tiež vynikajúcimi pomocníkmi pri zlepšovaní nášho fyzického aj psychického zdravia. Pravidelné pitie polozelených čajov je výbornou prevenciou proti množstvu kardiovaskulárnych chorôb, niektorých typov rakoviny či tráviacim problémom. Polozelené čaje majú aj schopnosť odbúravať tuky, čistiť pleť a znižovať vysokú hladinu cholesterolu. Nesmieme zabudnúť aj na schopnosť zlepšovať naše sústredenie a odbúravať stres a úzkosť.

Zem pôvodu: Taiwan
Na prípravu čaju použijeme 4 až 6 gramov čajových lístkov, ktoré zalejeme 250 ml prevarenej vody s teplotou 85-95 °C. Ak si chceme urobiť jeden silnejší nálev, necháme čaj lúhovať 6 až 8 minút. Na viac nálevov necháme lístky lúhovať 3 až 4 minúty a použijeme ich na ďalší nálev. Pripraviť si môžeme 2 až 3 nálevy.

4 až 6 g
85 - 95 °C
3 až 4 minúty / 6 až 8 minút