Pri nákupe v hodnote nad 50,00 € je doprava ZADARMO Více informací
Brazílske čaje

K najznámejším zástupcom juhoamerických čajov patrí Lapacho a Yerba Maté.


Brazília je, podobne ako Južná Afrika, známa svojou produkciou tzv. čajov – nečajov. Ich najznámejšími zástupcami sú juhoamerické Lapacho a brazílske Maté.

Čaj Lapacho sa získava z červenej kôry rovnomenného stromu, ktorý rastie prevažne na území Brazílie. Čaj Lapacho je prezývaný ako nápoj Inkov a okrem sviežej chuti patrí k jeho hlavným prednostiam tiež pozitívny vplyv na obranyschopnosť nášho organizmu. Pripisujú sa mu i významné liečivé schopnosti, a to hlavne pri horúčkach, zápaloch priedušiek, ľadvín alebo žalúdku. Čaj Lapacho pôsobí protizápalovo a posilňuje srdce a krvný obeh. Denná odporúčaná dávka sú 2 až 3 šálky čaju.

Čaj Yerba Maté je nápoj získavaný z vetiev a listov cezmíny paraguajskej, stále zeleného stromu, ktorý dorastá do výšky až 15 metrov. Cezmína paraguajská sa pestuje na území Južnej Ameriky a odvar z jej listov je známy predovšetkým svojimi povzbudzujúcimi účinkami. Hoci obsahuje len veľmi malé množstvo kofeínu, podporuje činnosť našej nervovej sústavy, urýchľuje metabolizmus a výrazne posilňuje obranyschopnosť nášho organizmu. K veľkým pozitívom čaju Maté patrí tiež fakt, že potláča pocit hladu, a preto je veľmi využívaný pri redukcii váhy.

Čaj Maté je výnimočný tiež vďaka spôsobu, ktorým sa pripravuje. Podľa tradičného juhoamerického spôsobu prípravy Maté, by sa čaj mal podávať v nádobe z vydlabanej tekvice s úzkym hrdlom, ktorej sa hovorí kalabasa. Čaj sa potom pomaly popíja špeciálnou kovovou alebo bambusovou dierkovanou slamkou, ktorá sa nazýva bombilla a funguje zároveň ako sitko. Čaj Maté nielen povzbudzuje naše telo a myseľ, ale navyše zaháňa hlad a urýchľuje spaľovanie tukov.

Brazílske čaje

Filter
Nastaviť zostupný smer

9 položiek

na stránku
Filter
Nastaviť zostupný smer

9 položiek

na stránku