Objavujte s nami chuť umami pri pečení a varení slaných či sladkých jedál. Matcha Culinary je veľmi kvalitný japonský zelený čaj z organických záhrad vyrobený rozomletím tých najkvalitnejších čajových lístkov tenča na jemný prášok.
Krajina pôvodu: Japonsko (Kagoshima)
Unikátny práškový čaj Matcha s príjemne horkastou chuťou a tisícročnou históriou. V Japonsku sa vyrába už od 12. storočia a kedysi bol pripravovaný výhradne pri preslávených japonských čajových ceremóniách. Dnes skvelo slúži aj ako prísada pri pečení, kde sa hodí vďaka výraznej vôni, ktorá sa neutopí v ďalších prísadách a zostane vždy silná.
Ak si chcete čaj Matcha pripraviť rovnakým spôsobom ako japonskí čajoví majstri, je nutné sa vybaviť nevyhnutnými riadmi. Tým najdôležitejším, čo budete potrebovať, je bambusová metlička nazývaná časen (Chasen), bez ktorej nie je možné čaj dokonalo rozšľahať. Ďalej je potrebná čajová miska čawan (Chawan), v ktorej sa Matcha tradične pripravuje, bambusová lyžička čašaka Chashaku, určená na naberanie čajového prášku, ľanový obrúsok čakin na vysušenie misky a dózička čaire na uchovávanie čajového prášku.
Misku najprv dôkladne vypláchneme horúcou vodou, aby sa dobre prehriala. Do horúcej vody zároveň v miske namočíme metličku, aby sa zvlhčila. Vodu vylejeme a misku vytrieme do sucha. Odmeriame potrebné množstvo čajového prášku, vložíme ho do misky a pomaly a rovnomerne ho zalejeme horúcou vodou. Na dne misky sa utvoria žmolky, ktoré je potrebné vyšľahať. Čaj je pripravený, akonáhle sú rozšľahané všetky žmolky a na povrchu sa utvorí súvislá pena. Chuť čaju Matcha je výnimočne plná, príjemne horkastá a trávnatá.
Login and Registration Form