Kry zeleného čaju sú pestované v nadmorskej výške 1000 m. n. m. Ku žatve lístkov a lupeňov dochádza, keď sú ešte veľmi mladé. Následne sa lístky uskladňujú a čakajú na obdobnú žatvu jazmínu.
Samotný čaj sa potom môže spracovávať dvoma spôsobmi. Rýchlejší spôsob, kedy čaj nestráca žiadnu zo svojich chutí trvá deň. Čajové lístky a kvety jazmínu sú sušené presne 24 hodín. Zrejme kvôli rýchlosti je spracovávaný vo veľkých výrobniach. Druhý, rozhodne pomalší a tiež drahší spôsob je tradičné spracovávanie známe z čajových fariem. Lístky a kvety sú spolu uložené po dobu sto dní. Potom dôjde k oddeleniu čaju od kvetov, čo mu neuberá na chuti ani vlastnostiach.
Jazmín je známy svojimi protizápalovými účinkami, znižuje tlak a cholesterol a čisté pečeň. Vôňa a chuť jazmínu sa krásne prejavuje aj v náleve, ktorý má svetlo žltú farbu a výraznú chuť. Tento jazmínový čaj je ideálny na chladné mesiace. Zahreje a príjemne pôsobí na celkový stav tela. Dalo by sa povedať, že ide o jemne euforizujúci čaj.
Login and Registration Form