Čaj Sencha patrí k najtypickejším predstaviteľom japonských zelených čajov. Vyznačuje sa tmavo zelenými čajovými lístkami a nálevom sviežej chuti s vôňou čerstvo pokosenej trávy. Jemná chuť s minimálnou zvieravosťou je dosiahnutá včasným zastavením procesu oxidácie sparením čajových lístkov v horúcej pare.
Krajina pôvodu: Japonsko, Uji
Žatva: 2019 (Ichibancha)
Čaj Sencha predstavuje absolútny základ japonskej čajovej kultúry. Pestuje sa na rozľahlých plantážach južne od Tokia a tvorí až 85% všetkej japonskej čajovej produkcie.
Po zbere čajových lístkov sa lístky nechajú niekoľko hodín v tieni odležať alebo zvädnúť, aby sa z nich odparila vlhkosť a lístky krásne zmäkli. Akonáhle sú čajové lístky dostatočne vláčne, nasleduje ich prudké zahriatie horúcou parou, ktorej však nie sú vystavené dlhšie než minútu. Vďaka včasnému zastaveniu procesu oxidácie je v čajových lístkoch uchovaného viac chlorofylu, ktorému vďačí za svoju tmavozelenú farbu a prírodných flavonolov spôsobujúcich trávovú chuť čaju.
Login and Registration Form