Milk Ooolong, alebo Jin Xuan Nai Xiang, je čaj opradený mnohými tajomstvami. Čo presne ovplyvňuje sladkú chuť a karamelovo mliečnu vôňu „mliečneho oolongu” nie je úplne známe a výrobný proces je veľmi prísne strážený.
Môžeme sa dočítať, že pri procese spracovávania a následného zavädnutia čajových lístkov je používaná mliečna para alebo napr. že čajové lístky sú po zvädnutí namáčané v mliečnej esencii. O výrobe mliečneho oolongu sa traduje aj mnoho legiend a povestí, z ktorých jedna hovorí, že mliečny oolong sa vyrába zo špeciálnych čajovníkov rastúcich v hmlou obklopených taiwanských horách a že práve táto hustá hmla čajovým lístkom požičiava ich jedinečnú chuť. V neposlednom rade by sme tiež mohli veriť legende, ktorá hovorí, že čajovníky sú v záhradách polievané mliekom a posypávané cukrom. Pekná predstava, čo poviete? Teraz už ostáva iba pripraviť si Milk Oolong a nechať svoje myšlienky túlať sa po pláňach plných zelených čajových lístkov vlniacich sa v letnom vánku a premýšľať o tom, ako je to asi naozaj.
Oolongy všetkých typov sú tiež vynikajúcimi pomocníkmi pri zlepšovaní nášho fyzického aj psychického zdravia. Pravidelné pitie polozelených čajov je výbornou prevenciou proti množstvu kardiovaskulárnych chorôb, niektorých typov rakoviny či tráviacim problémom. Polozelené čaje majú aj schopnosť odbúravať tuky, čistiť pleť a znižovať vysokú hladinu cholesterolu. Nesmieme zabudnúť aj na schopnosť zlepšovať naše sústredenie a odbúravať stres a úzkosť.
Zem pôvodu: Taiwan
Login and Registration Form