Pri nákupe v hodnote nad 50,00 € je doprava ZADARMO Více informací

Ako pripraviť dokonalú šálku čaju

Pri príprave sypaného čaju by sme mali dbať nielen na kvalitu samotných čajových lístkov, ale tiež by sme mali venovať dostatočnú pozornosť jeho príprave. Dôležité je najmä množstvo použitých čajových lístkov, teplota vody, ktorou lístky zalievame a doba, po ktorú čajové lístky nechávame lúhovať. Každý čaj má svoje špecifiká a presný postup je vždy uvedený na obale daného čaju. Všeobecne platí, že čierne čaje zalievame vriacou vodou a zelené čaje zalievame prevarenou vodou o nižšej teplote, spravidla v rozmedzí 65-85 ° C.

Tipy na prípravu čaju:

1     Čajovú kanvicu odporúčame pred použitím prehriať. Naplníme ju do štvrtiny vriacou vodou a ľahko s kanvicou točíme, aby sa celá dobre prehriala. Vodu v kanvici ponecháme 20 až 30 sekúnd. 

2     Vodu vylejeme a do kanvice vložíme sitko s odmeraným množstvom čaju. Kanvicu prikryjeme a necháme stáť cca pol minúty, aby čajové lístky zmäkli.

3     Do kanvice nalejeme prevarenú vodu vychladnutú na vhodnú teplotu a čajové lístky necháme vylúhovať (informácie o teplote vody, množstvo čajových lístkov aj dobe lúhovania je vždy uvedené na obale čaju).

  

Please, mind that only logged in users can submit questions