Kríky zeleného čaju sú pestované v nadmorskej výške 1000 m. n. m. K zberu lístkov a púčikov dochádza, keď sú ešte veľmi mladé. Následne sa lístky uskladnia a čakajú na obdobie žatvy jazmínu.
Samotný čaj sa potom môže spracovávať dvoma spôsobmi. Rýchlejší spôsob, kedy čaj nestráca žiadnu zo svojich chutí, trvá deň. Čajové lístky a kvety jazmínu sú sušené práve dvadsaťštyri hodín. Zrejme kvôli rýchlosti je takto Moli Hua Cha spracovávaný vo veľkých výrobách. Druhý, rozhodne pomalší a tiež drahší spôsob, je tradičné spracovanie, známe z čajových fariem. Lístky a kvety sú spolu uložené po dobu sto dní, potom dôjde k oddeleniu čaju od kvetu, čo mu neuberá na chuti ani vlastnostiach.
Jazmín je známy svojimi protizápalovými účinkami, znižuje tlak a cholesterol a čistí pečeň. Okrem jazmínu sa do čaju niekedy pridávajú aj ďalšie liečivé kvety, napríklad chryzantéma. Po zaliatí Moli Hua Cha vodou, sa na hladine vytvárajú nádherné kvetinové vzory. Vôňa a chuť jazmínu sa samozrejme prejaví i v náleve, ktorý má svetložltú farbu a výraznú chuť, ktorá má občas ľahko dymové podtóny. Tento jazmínový čaj je ideálny na chladné mesiace, zahreje a príjemne pôsobí na celkový stav tela. Dalo by sa povedať, že ide o jemne euforizujúci čaj. Okrem názvu Moli Hua Cha, sa môžete stretnúť i s názvom Biely lev, „White King“. V tomto druhu potom nájdeme vyšší podiel mladých ochlpených lístkov.
Login and Registration Form