zelený čaj dračí perly

  • jasmínový čaj dračí perly- Dragon Pearls

Jasmine Dragon Phoenix Pearls - zelený čaj - 50g

Availability: Na sklade

9,50 €

Jasmin Dragon Phoenix Pearls sa zaraďuje k najobľúbenejším čínskym ochuteným čajom. Vyznačuje sa tenkými a slabo ochlpenými čajovými lístkami tesne zvinutými do malých guličiek s veľmi intenzívnou jazmínovou vôňou. Stretnúť sa môžete taktiež s názvami Jazmínové dračie perly, Jazmínové dračie oči, Mo-li Tian Mu Long Zhu či Tchien-mu lung ču.


Krajina pôvodu: Čína, Fujian
Žatva: 2018

Čaj Jasmin Dragon Phoenix Pearls je charakteristický nielen tvarom čajových lístkov, ale predovšetkým opojnou jazmínovou vôňou, ktorá pretrváva i dlho po dopití čaju.


Nálev svetložltej farby poskytuje jemnú a mierne sladkastú chuť, v ktorej sú dobre rozpoznateľné kvetinové tóny. Ak zalejeme nálev vodou s vyššou teplotou, chuť čaju bude viac drevitá a mierne trpká. Čaj odporúčame pripravovať v sklenenej nádobe, aby ste si mohli naplno vychutnať krásny pohľad na pomaly sa rozvíjajúce čajové lístky. Z guľôčok sa najprv rozvinú dlhé lístky až sa nakoniec guľôčka rozpadne na celistvé výhonky. Čajové lístky svoju chuť uvoľňujú dlhšie, než je to zvykom u ostatných zelených čajov a udržujú si ju i po mnohých zaliatiach.

Mapa Číny

Výroba čaju

Pre účely jazmínového čaju sú čajové lístky zbierané skoro na jar, následne sú ľahko sušené a pred úplným dosušením sa uložia do chladných miestností. V lete, kedy jazmín kvitne sa začína s ich tzv. navoniavaním. Drobnejšie a ešte nerozvinuté kvety jazmínu sú zbierané ručne a následne sú zmiešané s čajovými lístkami v miestnosti, kde je udržiavaná teplota v rozmedzí 35 až 40 stupňov Celzia. Pri tejto teplote sa začnú kvety jazmínu otvárať a uvoľňovať do čaju svoju vôňu. Navoniavanie sa robí niekoľkokrát za sebou. Akonáhle je proces na konci, kvety jazmínu sa z čajových lístkov odfúknu ventilátormi a čajové lístky sú následne dosušené a zrolované.

Na prípravu čaju Jasmin Dragon Phoenix Pearls použijeme 2 až 3 gramy čajových lístkov a zalejeme ich 250 ml prevarenej vody s teplotou 80 až 85 °C. Prvý nálev necháme lúhovať 5 minút, ďalšie nálevy 5 a viac minút. Pripraviť si môžeme až 6 nálevov v závislosti od množstva použitých lístkov.

2 až 3g
80 - 85 °C
5 minút

Podobné produkty