čierny čaj Vanilka Bourbon

  •  čierny čaj Vanilka Bourbon
  • čierny čaj s vanilkou

Vanilka Bourbon - čierny čaj

Availability: Na sklade

2,88 €
Čaj Vanilka Bourbon v sebe spojuje dve zdanlivo nespojiteľné veci – povzbudenie a relaxáciu. Vďaka obsahu kofeínu čierny čaj povzbudzuje naše telo a dodáva mu energiu. Naopak vôňa vanilky, vďaka aromatickým látkam v nej obsiahnutých, dokáže harmonizovať naše zmysly a účinne odburávať stres. Toto jedinečné spojenie činí z čaju Vanilka Bourbon lahodný nápoj, ktorý povzbudí telo a pohladí dušu.


Krajina pôvodu: Srí Lanka

* Povinne vyplnené polia

2,88 €

Doprajte si povzbudenie i relaxáciu v jedinom dúšku vďaka kvalitnému čiernemu čaju, ktorému dodáva na výnimočnosti krásna a opojná vôňa vanilky.


Čaj Vanilka Bourbon pochádza zo Srí Lanky, kde najväčšiu časť čajovej produkcie tvoria práve čierne čaje. Čajové lístky sú tu zbierané ručne trikrát za rok, následne sú lístky ručne rolované a zooxidované sa sušia v peciach z jíla. Ceylonské čaje, ako sa čajom zo Srí Lanky taktiež hovorí vďaka skorejšiemu názvu ostrova, vynikajú svojou jemnou citrusovou príchuťou a sú používané zpravidla do rôznychh čajových zmesí, z nich jedna z najobľúbenejšícch je práve Vanilka Bourbon.

 

Vätšina produkcie čajových lístkov zo Srí Lanky mieri do západných zemí, kde je pod pojmom čaj vo vätšine prípadov myslený čaj čierny. Oproti ostatným druhom čajov vyniká čierny čaj svojou kvalitou a vďaka oxidácii čajových lístkov tiež typicky silnou chuťou a výraznou vôňou, ktorú si dokáže uchovať po dlhé mesiace a pri správnom skladovaní i roky.

Pominúť nesmieme ani pozitívne účinky čierneho čaju na naše zdravie. Pravidelná konzumácia čierneho čaju prispieva k zníženiu cholesterolu, zmierneniu depresií a k celkovému zlepšeniu nálady. Vďaka obsahu kofeínu čierny čaj znižuje únavu, stimuluje srdečnú i mozgovú činnosť a posiluje obranyschopnosť nášho organizmu.

Zloženie:

pravý černý čaj, aroma, vanilka

Použijeme 1 lžičku sypaného čaje na 150 ml vody a zalijeme jej vodou o teplotě 100 stupňů Celsia. Čaj necháme louhovat 2 až 3 minuty.

Pro plnější chuť doporučujeme použít více čajových lístků nebo prodloužit dobu louhování.

3 až 6g
100 °C
2 až 3 minuty