Ayurvédsky čaj, známy tiež ako Masala či Yogi čaj, pochádza z Indie, kde je kvôli svojej sladkej chuti a ľahko euforizujúcim účinkom veľmi obľúbený. Jeho základ tvorí zmes korenia, zložená zo škorice, klinčekov, ďumbiera, kardamónu a bieleho korenia, ktoré dokáže telo krásne zahriať, rozprúdiť krvný obeh a tým povzbudiť imunitu a dodať nám energiu.
Načerpajte nové sily s Ayurvédskym čajom, v ktorom sa snúbi neodolateľne sladká chuť s vôňou exotických diaľok.
Ak si pripravíte Ayurvédsky čaj, môžete očakávať veľmi aromatický nápoj, so sladkou a mierne korenistou chuťou. Ayurvédsky čaj sa pripravuje s mliekom, jeho konzistencia je preto hustá a farba biela, prípadne jemne karamelová. Ayurvédsky čaj odporúčame piť horúci, aby sa jeho krásna vôňa mohla naplno rozvinúť a vy ste pocítili jeho hrejivé účinky.
Za svoje meno vďačí čaj prastarému indickému lekárskemu učeniu Ayurvéda, najucelenejšiemu lekárskemu systému na svete. Ayurvéda je založená na princípoch prírodného lekárstva a jej cieľom je udržať zdravé nielen telo, ale aj myseľ a ducha. Slovo Ayurvéda pochádza z indického sanskritu, jedného z najstarších jazykov na svete a je prekladané ako „náuka o živote”.
História čaju
Ayurvédsky čaj je v Indii známy už storočia a zmienky o ňom boli nájdené už v prvých ayurvédskych textoch. Do širšieho povedomia mimo Indie sa tento čaj dostal až v 70. rokoch 20. storočia vďaka Yogi Bhajanovi, indickému duchovnému majstrovi Kundalini jogy známej tiež pod názvom Joga vedomia. V roku 1969 pricestoval Yogi Bhajan do USA, kde začal jogu vyučovať. Svojich študentov vždy hostil tradičným ayurvédskym čajom, ktorý im tak zachutil, že sa ho rozhodli pomenovať Yogi čaj a vzdať tak úctu svojmu učiteľovi. Čaj bol najprv podávaný v sieti indických reštaurácií, ktoré založili Bhajanovi stúpenci v USA. Známosť čaju rýchlo rástla, rovnako ako dopyt po ňom a preto sa výrobcovia rozhodli začať čaj exportovať, vďaka čomu je dnes Ayurvédsky (Yogi) čaj známy po celom svete.
Login and Registration Form