Pri nákupe v hodnote nad 50,00 € je doprava ZADARMO Více informací
Pu-Erh

Dvojnásobne fermentovaný lisovaný čaj vynikajúci svojou silne horkastou chuťou


Čaje Pu-Erh sú typické svojou silnou zemitou chuťou i vôňou a majú nezameniteľný a ľahko rozpoznateľný charakter. Pri správnom skladovaní majú neobmedzenú trvanlivosť a ani po dlhšej dobe nestrácajú nič zo svojej kvality. V Číne sú tieto čaje považované za univerzálny liek a často ich nazývajú "čínsky penicilín". Rovnako ako zelené čaje, Pu-Erh sú účinné proti civilizačným chorobám a majú priaznivý vplyv na naše zdravie.

Názvom Pu-Erh boli kedysi označované všetky lisované čaje pochádzajúce z rovnomenného čínskeho mesta. Dnes sú ale takto označované len čaje, ktoré prešli viacnásobnou fermentáciou za účasti plesní a baktérií prirodzene sa vyskytujúcich na listoch čajovníka.

Čaje Pu-Erh sú produkované iba v juhočínskej provincii Yunnan a na trhu sú dostupné v sypanej aj v lisovanej forme. Stretnúť sa môžeme s čajmi lisovanými do tvaru koláča (Qizi Bing Cha), vtáčieho hniezda (Tuo Cha), malých guličiek či štvorhraniek (Nu Er Cha), štvorcových dosiek (Fang Cha) alebo malých vtačích hniezdočiek (Jin Tuan Cha).

Ako sa vyrábajú?

Čaj Pu-Erh vzniká zberom, zavädnutím a sušením zelených lístkov na priamom slnku. Čajové lístky sú počas sušenia priebežne obracané, aby dokonalo preschli. Pred lisovaním sa čajové lístky preparia, čím sa u nich naštartuje druhý proces fermentácie, ktorý je označovaný ako proces zrenia. Čím dlhšie čaj zreje, tým je jeho chuť plnšia a vyzretejšia.

Pu-Erh

Filter
Nastaviť zostupný smer

6 položiek

na stránku
Filter
Nastaviť zostupný smer

6 položiek

na stránku